Lexa

Lexa

Parship

parship

50plusmatch

50plusmatch
Heeft hij spijt van vreemdgaan? 4 tekenen dat hij zich schuldig voelt

Heeft hij spijt van vreemdgaan? 4 tekenen dat hij zich schuldig voelt

Vreemdgaan komt in de beste relaties voor, maar leuk is het natuurlijk nooit. Want waarom zou je verliefd worden op iemand anders of gaan voor een affaire als je een (gelukkige) relatie hebt? Toch is het mogelijk dat het je overkomt en dat je vriend vreemdgaat. Zijn gedrag kan er dan op wijzen dat hij zich schuldig voelt en het met je wil goedmaken, of je nu wel of niet weet van het overspel. Om je meer kennis te geven over of hij spijt heeft van vreemdgaan lees je hier vier tekenen dat hij zich schuldig voelt.

Heeft hij spijt van vreemdgaan?

De meeste mannen die vreemdgaan hebben spijt van hun gedrag. Zo blijkt dat 68% van de Amerikaanse mannen zich schuldig voelt na een affaire. Zelfs wanneer ze het niet hebben opgebiecht aan hun vriendin of vrouw blijft het schuldgevoel hangen en kun je dit merken aan hun gedrag. Zo zijn er subtiele veranderingen in zijn doen en laten en kun je wellicht herkennen of hij is vreemdgegaan. Het lijkt er soms op dat wij vrouwen dit ook kunnen aanvoelen en daarnaast kunnen mannen niet altijd even goed dingen achterhouden…

4 tekenen dat hij zich schuldig voelt

Mocht je je afvragen of hij spijt van vreemdgaan heeft dan zijn er vier tekenen waaraan je dit kunt herkennen. Mocht hij verteld hebben wat er precies is voorgevallen dan is het aan jou om het te accepteren en het een plek te geven. Het kan zijn dat hij zich enorm schuldig voelt en het met je probeert goed te maken. Maar ook als hij het niet heeft verteld, kun je er misschien achter komen of hij zich schuldig voelt. Daarom lees je hier vier tekenen waaraan je spijt van vreemdgaan mogelijk kunt herkennen.

#1 Geheimzinnig telefoongebruik

Het eerste teken dat hij spijt heeft van vreemdgaan heeft te maken met telefoongedrag. Misschien had jouw vriend zijn telefoon eerst nooit vergrendeld en sinds een tijdje zit er ineens een code op. Ook als hij hem goed bewaakt, kan dit een teken zijn van een slecht geweten. Zeker nu social media en dating apps een groot deel uitmaken van ons leven is een avontuurtje zo gevonden. Legt hij zijn telefoon altijd ondersteboven op tafel zodat binnenkomende berichten niet te zien zijn, dan kan dit ook op problemen wijzen.

#2 Verandering in de slaapkamer

Je zult het misschien niet verwachten, maar wanneer je vriend spijt heeft van vreemdgaan dan krijgt hij op seksueel vlak meer aandacht voor je. Het is normaal om te denken dat hij juist minder aandacht aan je geeft. Juist omdat hij zich schuldig voelt kan er een verhoogde zin in seks ontstaan. Op die manier probeert hij wellicht de affaire goed te maken. Mocht er ook heel wat nieuwe activiteiten in de slaapkamer plaatsvinden, dan kan dit ook een teken zijn dat hij trucjes mee naar huis neemt die hij ergens anders heeft geleerd.

#3 Boos over de kleinste dingen

Een derde teken dat hij spijt heeft van vreemdgaan is dat hij defensief is over de kleinste dingen. Hij is ineens ongewoon gevoelig en kan boos worden om de kleinste dingen. Ook al stel je een onschuldige vraag dan kan het nog zo zijn dat hij je afsnauwt en je ervan beschuldigen dat je controlerend bent. De reden dat hij zich dan op jou afreageert is omdat hij zich schuldig voelt over wat er heeft plaatsgevonden. Op deze manier probeert hij spijt van vreemdgaan te compenseren en af te reageren op de persoon die het dichtst bij hem staat.

#4 Rechtvaardiging zoeken

Het laatste teken van dat hij spijt heeft van vreemdgaan is een overdreven rechtvaardiging. Wanneer je aangeeft dat hij later thuis is dan normaal kan het zijn dat ze een langere uitleg geven dan nodig is. Zo hoor je een kwartier lang waar hij geweest is, wat er allemaal is gebeurd en met wie hij ‘zogenaamd’ was. Wanneer iemand niets te verbergen heeft, hebben ze niet de behoefte om elke activiteit of actie te rechtvaardigen. Wanneer dit vaker voorkomt dan normaal, kan het ook een teken zijn dat hij spijt heeft van vreemdgaan.

Hoe kan je omgaan met vreemdgaan?

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat bovenstaande tekenen wijzen op (spijt van) vreemdgaan. Er kan ook iets heel anders aan de hand zijn, zoals stress op het werk of andere zaken in de privésfeer. Er hoeft dan ook meestal niet een directe reden zijn tot bezorgdheid. Mocht je toch het vermoeden hebben dat je vriend vreemdgaat of is gegaan, dan kun je er met iemand over praten. Je kunt natuurlijk je vriend erop aanspreken en het beste hopen, maar het is dan maar de vraag of de waarheid naar boven komt.

Handige tips om toe te passen

Mocht je er dan toch zijn achter gekomen dat hij overspel heeft gepleegd en dat hij spijt heeft van vreemdgaan, dan is het misschien fijn om je gevoelens op te schrijven. Op die manier blijf je er niet mee rondlopen maar krijg je het uit je hoofd. Het kan ook een uitlaatklep zijn om jezelf en je behoeften te begrijpen. Het kan ook een optie zijn om samen relatietherapie aan te gaan als jullie daar beiden voor open staan. In sommige gevallen is het overspel juist een katalysator zijn om de relatie weer een boost te geven.

Spijt van vreemdgaan heeft tijd nodig

Wanneer hij spijt heeft van vreemdgaan en je ervan afweet is tijd een belangrijk aspect. Het gevoel van afwijzing en verdriet zal er vast nog wel even blijven, maar het is goed om alles wat tijd te geven. Praat erover met elkaar en misschien lukt het je om hem te vergeven. Wanneer hij je het in alle eerlijkheid heeft verteld kijk je er misschien met andere ogen naar dan dat je er voor jezelf bent achter gekomen. Je bent een sterke vrouw en als hij spijt heeft van vreemdgaan dan is het aan jullie samen om er bovenop te komen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *